------------------------------------------------------------

Skogsbrand

TILL YTTRANDEFRIHETENS FÖRSVAR. Denna blog har tillkommit med anledning av diskussionerna kring tidningen Jyllandspostens publicering av några bilder av profeten Muhammed.

Min bilder
Namn:
Plats: Stockholm, Sweden

torsdag, januari 19, 2006

Propagandistiska bilder av Muhammed


Profeten Muhammed enligt en äldre bokillustration. De demoniska dragen, som ofta åtföljer gestalten i den kristna världen, är här betydligt nedtonade och det finns ett slags försonande nästan gammaltestamentligt drag i den här avbildningen. Men observea att den krigiska dolken sitter i bältet. En Jesus-gestalt med kniv, för att ta ett exempel, skulle vara en omöjlighet.
Den här bilden har sen använts i ett fotomontage av en, naturligtvis, nordamerikansk kristen gruppering som attackerar de muslimska konkurrenterna i själafisket.



Fast de kristnas gud ligger inte långt efter vad gäller beredvilligheten att vandra över likhögar för att bygga de troendes imperium. Om detta står att läsa i Femte Moseboks sjunde och tjugonde kapitel: 'Och alla de folk som Herren din Gud giver i din hand skall du utrota; du skall icke visa dem någon skonsamhet.'
Och vidare: 'Men i städer som tillhör dessa folk och som Herren, din Gud, vill göra till din egendom får du inte skona en enda levande varelse. I enlighet med Herrens, din Guds, befallning skall du viga dem alla åt förintelse bla bla.'

Bloggtoppen.se

eldhug@hotmail.com