lördag, januari 21, 2006

Religiösa fascister

Modern iransk bild av profeten
Här har nu publicerats bilder, både historiska och moderna, som visar att det existerar och fortlöpande produceras avbildningar av en obeslöjad Muhammed såväl inom som utom den muslimska kulturkretsen. Detta visar nämligen att opinionen mot bildpublicering är en konstruerad opinionsyttring som har helt andra drivkrafter än religiösa.
Ett ytterligare skäl som talar för detta är att de danska imamer som besökte trosfränder i de muslimska länderna för att få stöd för sin aktion viftade med grovt pornografiska karikatyrer som inte publicerats i Jyllandsposten. (se Jyllandsposten 12 jan - 06)
Den yttrande-, tryck- och åsiktsfrihet som de europeiska folken erövrat kan inte förhandlas bort. Religiösa SA-grupper som hotar och tystar meningsmotståndare med våld måste bekämpas.
Att hålla tillbaka kritiken med argumentet att de tillhör en socialt och ekonomiskt svag grupp är ett logiskt felslut. Bakom de här religiösa fascisterna står kapitalstarka arabiska eliter som fruktar att en ’reformerad’ europeisk islam skulle kunna fungera som exempel för de förtryckta miljonerna i de muslimska länderna.
För ett år sen fick extremisterna Världskulturmuseet i Göteborg att plocka ned en tavla av den algeriska konstnären Louzla Darabi. Det var ett förödmjukande nederlag för yttrandefriheten och ett stöd för den feodala arabiska eliten.
Om religiöst misshagliga tavlor förbjuds på offentliga institutioner, blir då nästa steg att böcker och bilder rensas bort från de offentliga biblioteken?

Misshaglig bild

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar