------------------------------------------------------------

Skogsbrand

TILL YTTRANDEFRIHETENS FÖRSVAR. Denna blog har tillkommit med anledning av diskussionerna kring tidningen Jyllandspostens publicering av några bilder av profeten Muhammed.

Min bilder
Namn:
Plats: Stockholm, Sweden

torsdag, januari 26, 2006

Saudifinansierad propaganda

Professor Ekmeleddin Ihsanoglu
Den 18 januari publicerade The Organization of The Islamic Conference OIC ett uttalande om Jyllandspostens bilder. Denna gång med anledning av att den tokkristna norska veckotidningen Magazinet använt bilderna. OIC:s text finns att läsa här.
OIC har säte i Jeddah, Saudi-Arabien och backas upp av femtiosju medlemsstater. Samtliga av dessa är teokratier, dvs den styrande eliten har ännu inte begripit att första steget mot ekonomisk och social utveckling är att skilja mellan religion och stat.
OIC:s uttalande är ett märkligt stycke retorik. Där kallas politisk satir för ’islamofobi’, vilket är det samma som, för att citera NE, ’överdrivna föreställningar om att islam är en religion som leder till negativa beteenden och att muslimers närvaro i ett samhälle utgör en fara’. Och den teokratiska censur man vill införa är naturligtvis inte något ont utan ’demokratiska principer’.
Vem betalar?
Det är inte utan att man tar sig för pannan när OIC hänvisar till yttrandefrihet och demokrati.
Ty ur vems skålar äter OIC-tjänstemännen?
Vem betalar räkningarna när tjänstemännen njuter livets goda i Jeddah medan vinden blåser in från Röda Havet?
Räkningarna betelar den feodala, saudiska överklassen som regerar ett land som befinner sig ljusår från yttrandefrihet och demokrati.
Ett land som årligen spenderar miljarder dollar på att köpa amerikanska vapen.
Ett stenrikt land som inte anser sig ha råd att ordna med säkerheten för de troende som år efter år riskerar att trampas till döds vid pilgrimsfärden till Mecka.
Ett land med en styrande elit som dessutom är så förblindad av religiös dogmatism att kvinnor inte tillåts att gå på fotboll. Märk att OIC:s uttalande togs i samband med matchen Sverige-Saudi-Arabien.
Där har vi den saudi-finansierade organisation som använder ord som yttrandefrihet och demokrati.
Bli trovärdig, herr professor
Generalsekreterare är den turkiske historieprofessorn Ekmeleddin Ihsanoglu. En skribent som finns representerad med tio volymer på Kungliga Biblioteket och är innehavare av en professur i ’islamic studies’.
För att professor Ekmeleddin Ihsanoglu, vars räkningar betalas av den feodala saudiska överklassen, över huvud taget ska vara trovärdig i sitt uppsåt bör han vara konsekvent.
Alltså. In på biblioteken och museerna i Istanbul, herr professor. Riv ut de medeltida handskrifterna med haram-bilderna av profeten Muhammed med obeslöjat ansikte. Bilderna är inte svåra att hitta, flera har publicerats på den här bloggen.
Och sen, herr professor, ut på torget och fram med tändstickorna och inför CNN, BBC, Sky News, Al Jazeera och alla de andra kanalerna så bränn de förhatliga bilderna. Bränn dem, säger jag, bränn dem så att de där vykortsmånglarna i Kairo och Instanbul inte vågar sälja sina haram-kort med bilder av en obeslöjad profet.
När det är klart är det dags för steg två. Nu gäller det stora saker. USA, Frankrike, Polen och ett antal andra stater på vars hemsidor det ligger hädiska bilder måste bojkottas. På dem bara. Sluta köp deras varor! Inga mer cd-skivor får de troende köpa. Meddela dem det. Och inga digitalkameror eller datorer eller andra maskiner vars ursprung kan ledas till USA.
Och sen, herr professor, är det dags för att slita upp dörrarna till serverrummen och spärra sidorna så att inte oskyldigt folk kan se de här bilderna. Sätt igång! Kör hårt!
Glöm inte heller att skriva brev till EU med krav på att förstöra den spanske målaren Salvador Dalis hemska bilder. Lägg till att Dantes Divinia Comedia också bör brännas på bokbål. Sång 28 i första delen är ju islamofobi av värsta sort. Hör efter med Berlusconi, han är ju alltid pigg på klirr i den egna kassan.
Då och först då, herr professor, är ni trovärdig som representant för The Organization of The Islamic Conference.
Cous-cous
I annat fall måste man misstänka att ert syfte är ett annat, herr professor.
Det är nämligen på det sättet att varje samhällssystem med syfte att dölja sociala och ekonomiska klyftor använder religion och nationalism för att dölja motsättningarna. Muslimska stater har alltid gjort det, det nutida USA gör det, och Sverige gjorde det under stormaktstiden med en professor Olof Rudbeck.
Er kollega, herr professor, skrev nämligen en omedvetet komisk avhandling med titeln ’Atland eller Manheim dedan Japhetz afkomne slechter ut till hela werlden utgångne äro’ (1702). Det var i den han bevisade att Sverige var identiskt med antikens sjunkna Atlantis och att Bibelns paradis, det där med Adam och Eva utan kläder, skulle ha legat i vårt frostnupna lilla land.
Då var det pris och ära åt Sverige!
Nu är det för de fattiga i de muslimska länderna som lyss till de intellektuella giganterna i IOC vad som står i den gamla sången:
’Oh, vad fröjd! Svält förnöjd. Du får cous-cous uti himmelens höjd!’


Demonstration mot Jyllandspostens bilder

Bloggtoppen.se

eldhug@hotmail.com