------------------------------------------------------------

Skogsbrand

TILL YTTRANDEFRIHETENS FÖRSVAR. Denna blog har tillkommit med anledning av diskussionerna kring tidningen Jyllandspostens publicering av några bilder av profeten Muhammed.

Min bilder
Namn:
Plats: Stockholm, Sweden

söndag, februari 05, 2006

Filmen med den nakne profeten Muhammed

Den nakne profeten med allt dinglande


En bild ur den italienska stumfilmen ’L’Inferno’ (1911) i regi av Francesco Bertolini och Adolfo Padovan.
Filmens story är, som synes, baserad på Dante Alighieris versepos Den gudomliga komedin från 1300-talet. Scenerna har inspirerats av Gustav Dorés (1832-1883) illustrationer.
Profeten står här någonstans i helvetet med hela tarmpaketet dinglande mellan benen. Eller så antar man att det är det som dinglar. Muhammed slitsades ju itu, enligt Dante, för att han spred tvedräkt mellan människorna.
Alltså, rättrogna herrar och damer, detta är en blasfemiskt bild som ni bör leta upp och förstöra! Filmen med den blasfemiska bilden av profeten är italiensk och finns säkert i något italienskt filmarkiv. Ni kan nog få hjälp av påven att leta. Med handen på hjärtat. Ni är ju kollegor i samma bransch och har ungefär samma intressen.
Vatikanen brukar ju precis som ni säga sig vara för yttrandefrihet, och när det kommer till kritan så brukar de precis som ni alltid gardera med att naturligtvis får man inte häda utan måste respektera folk och allt det där ja ni vet.
Med den blasfemiska stillbilden ur filmen kan det bli lite svårare. Ursprungligen låg den på en amerikansk server, och nu efter all uppståndelse, då finns den väl antagligen lite varstans i världen.
Men skam den som ger sig. Även Guds pigga krigare bör väl få ta igen sig en stund. Det är ju trots allt mindre fysiskt påfrestande att sitta vid tangentbordet och leta hädiska bilder på nätet än fara omkring och bränna ambassader med den syriska statens goda minne.

2 Comments:

Blogger Måns said...

Det är ju inte så svårt att provocera djupt troende av någon sort. När t. ex. konstverket Piss Christ (en jesus på korset nersänkt i urin) kom så var det ju många som protesterade vilt. Här är en länk till konstverket iaf: Piss Christ

söndag, februari 05, 2006  
Anonymous Anonym said...

http://english.aljazeera.net/NR/exeres/91084647-A29C-4EE9-9027-1CA2BF52657C.htm

söndag, februari 05, 2006  

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se

eldhug@hotmail.com