------------------------------------------------------------

Skogsbrand

TILL YTTRANDEFRIHETENS FÖRSVAR. Denna blog har tillkommit med anledning av diskussionerna kring tidningen Jyllandspostens publicering av några bilder av profeten Muhammed.

Min bilder
Namn:
Plats: Stockholm, Sweden

lördag, februari 04, 2006

Hädisk bild från 1400-talet

Fresk utförd av Giovanni da Modena
Robert Fisk, den brittiske korrespondenten för The Independent, mötte vid några tillfällen bin Laden. Fisk berättar i den tolvhundrasidiga ’The Great War for Civilisation’ (2005) om sina möten.
Han får med början i juni 1996, det är alltså före World Trade Center, kortfattade meddelanden om att ’our friend’ är redo för ett möte och tar sig på underliga vägar till Afghanistan och Pakistan.
I Aghanistan ser han effekterna av det religiösa program som förs av talibanerna och skulle föras Usama bin Ladin vid makten. Tomma skolor, öde landskap, på stadsgatorna några enstaka kvinnor inlindade i buntvis med tyg. Det enda nöje som står till bjuds är läsningen av Koranen åter och åter igen. De som äger tv-apparater håller dem gömda på säkra ställen.
I bergen möter han ’shejk Usama’ som omgiven av beväpnade män förklarar sitt program:

’This doesn’t mean declaring war against the West and the Western people – but against the American regime which is against every American.’ I interrupted bin Laden. Unilke Arab regimes, I said, the people of the United States elected their governement. They would say that their governement represents them. He disregarded my comment.

Det är väl ungefär på den här nivån de konservativa stollarna befinner sig. Kommer ett sakligt motargument som inte passar, då svarar man inte utan fortsätter att föreläsa på samma sätt som extremister alltid gjort berusade av sitt eget högmod.
Redan 2002 hotade muslimska extremister att spränga San Petronio-kyrkan i Bologna. Orsaken var en fresk utfärd av renässanskonstnären Giovanni da Modena som visade hur profeten Muhammed pinas i den kristna varianten av helvetet.

Bloggtoppen.se

eldhug@hotmail.com